Bijeenkomst over plannen De Ambacht voor Apeldoorners op 19 september

Maartje Nuesink 08-09-2023 265 keer bekeken 0 reacties

Benieuwd wat de plannen zijn voor het gebouw De Ambacht? Dan ben je welkom om op 19 september tijdens een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerde Apeldoorners. Tussen 17.00 - 20.00 uur kun je terecht bij De Ambacht.

De Ambacht is gelegen op de hoek Stationsstraat, Molenstraat-Centrum en wordt uitgebreid met een woontoren van ca. 150 betaalbare appartementen. Het kenmerkende gebouw van de voormalige Ambachtsschool en de historische elementen blijven zoveel mogelijk bewaard.

In de nieuwe plannen blijft er plek voor ondernemers, horeca en natuurlijk veel groen. Het concept van De Ambacht is hiermee een voorloper op de nieuwe ontwikkelingen in de Apeldoornse binnenstad. De plannen voor herontwikkeling krijgen inmiddels meer vorm en de eerste schetsontwerpen zijn met de buurtbewoners besproken.

Eerste reacties positief

Projectontwikkelaar Gjalt Helfrich namens Hamming den Hollander Vastgoed (HdH Vastgoed): “Voor de zomervakantie hebben we onze plannen met de directe buren en huidige huurders gedeeld. We ontvingen veel positieve reacties op het eerste schetsontwerp. De eerste geïnteresseerde huurders hebben zich zelfs al gemeld. Ook hadden buurtbewoners goede ideeën en wensen voor de nieuwe Ambacht. We praten daarom in een kleine setting verder met onze buren om ook de faciliteiten van De Ambacht zoveel mogelijk te laten aansluiten bij hun wensen.”

Als alles volgens verwachting verloopt, zal de eerste woning in 2027 opgeleverd zijn.

0  reacties

 

Molenstraat Centrum 1,
7311 XG Apeldoorn

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

 
Cookie-instellingen